Zondag 7 februari 1960

Tilburg Heren 1 speelt die dag op het eigen veld aan de Bredaseweg tegen het Eindhovense HTCC. Tilburg wint, is daarmee zeker van het kampioenschap van het district Zuid van de KNHB en heeft dan het recht om met de andere drie districtskampioenen te strijden om de landstitel (die op 26 mei 1960 ook gewonnen zal worden.)

Van deze film werden enkele minuten op de televisie vertoond. Men ziet eerst keeper Hans Brouwers in het clubhuis bezig om zijn legguards aan te snoeren. Dan verzamelen spelers en coach zich op het veld voor een teamfoto. Vervolgens een aantal spelmomenten, met een goed beeld van de voor die tijd kenmerkende fysieke omstandigheden en spelregels die leidden tot veel fouten en onderbrekingen. Terloops zien we ook beelden van de omgeving zoals het pas aangelegde 'Bels Lijntje' achter de velden. Na de wedstrijd is er vreugde en een bescheiden bloemenhulde vanwege het behaalde zuidelijk kampioenschap.

Spelers van Tilburg (wit shirt): in het doel Hans Brouwers; achter en midden: Jan Beukers, Joep Enneking, Otto Brackel, Lucas Aardenburg en René Verbunt (captain); voorhoede: Tijn van Dooren, Theo van Vroonhoven, Wim de Beer, Jan Taminiau en Frank Vernooij; coach: Jan Wim Taminiau.