Zaterdag 23 mei 1970

Beslissingswedstrijd Tilburg - HTCC om het landskampioenschap, op het veld van EMHC (Eindhoven). Voornamelijk de eerste helft komt hier in beeld. Ruststand 0-1; eindstand 2-1 voor Tilburg.

Bijzonderheden:
Nog steeds werd de reguliere competitie van de KNHB gespeeld in vier districten. Voor het seizoen 1969-'70 was voor het eerst bepaald dat vervolgens om de landstitel werd gestreden door de twee best geëindigde clubs van alle districten. Een opmaat naar de latere hoofdklasse, zij het dat de zeven wedstrijden (halve competitie) in een zeer korte periode moesten worden afgewerkt. De twee westelijke clubs (Amsterdam en HHIJC) en zuidelijke kampioen HTCC golden als favorieten voor de titel. Daar trok Tilburg, als tweede geëindigd in Zuid, zich niets van aan. Het team van Piet Bolsius draaide steeds beter en logenstrafte alle voorspellingen. Nadat de twee zuidelijke clubs gelijk bovenaan waren geëindigd was een beslissingswedstrijd nodig die werd gespeeld op EMHC. Heel Eindhoven en Tilburg kwamen erop af. Het begin was voor HTCC.

Op 1'17'' krijgen de Eindhovenaren een strafbal waardoor het 1-0 wordt, wat het heel lang blijft. Tilburg herstelde zich wel van de matte beginfase maar HTCC bleef de eerste helft (hier zeer uitgebreid in beeld) het gevaarlijkste. De stand bij het begin van de tweede helft (op 20'45'') was nog steeds 1-0. Tilburg moest nu wel komen maar HTCC bleef gevaarlijk in de counter. Lang moest Tilburg, dat sterk aandrong, op een doelpunt wachten. Dat komt op 27'45'' en werd gescoord door Geert Schraven (zelf niet in beeld). Op 28'40'', als men aan verlengen denkt, valt dan toch de 2-1 voor Tilburg door Theo de Kanter uit een strafcornervariant. Op 29'40'' is het einde wedstrijd. De grote Tilburgse vreugde komt maar heel even in beeld, want op 29'50'' eindigt de film. Tilburg was de nieuwe landskampioen en heel Eindhoven heeft het geweten!

Spelers van Tilburg (wit shirt): in het doel Joep Vrijdag; achter: Bart Taminiau (captain) en Antonie Taminiau; midden: Joost Bressers, Ben Verschuuren, Polle Taminiau, Jaap Taminiau en Geert Schraven; voorhoede: Joost Molkenboer, Andy Lubbe Bakker en Theo de Kanter; reserves: Luc Verschuuren en Herman Westendorp; coach: Piet Bolsius en trainer: George Verbunt.